marți, 3 august 2010

FC ARMATA PRABUSIREA

Stau si ma uit la TV si vad o treaba care ma surprinde si nu prea. Aflu de pe un program national cum ca armata romana face recrutari (clip publicitar pe model vestic, "Drum bun, drum bun , toba bate" cantat de un cor pe fundal, marsuri in forta, etc).
Acest lucru mi se pare normal pentru o tara NATO, care trebuie sa aiba o armata de profesionisti, bine intretinuta si echipata. Surpriza vine cand schimb canalul si trec pe unul de stiri, aici alfu ca s-a prabusit un elicopter saptamana trecuta , in Bucegi, si ca au murit toti pasagerii, iar azi alte 2 aparate de zbor au fost nevoite sa aterizeze de urgenta, datorita defectiunilor tehnice aparute in cadrul unui exercitiu comun cu armata israeliana. Mai aflu, printre randuri, ca la recentele inundatii armata nu a fost scoasa sa ajute, desi tin minte ca pe vremea comunismului ea era in primul rand in situatii de genul acesta si era folosita pana si la culesul porumbului (acum nu mai avem nici armata, nici porumb). Din discutiile televizate mai razbat cateva informatii: cum ca pilotii romani nu au pe ce sa isi faca practica, din lipsa de aparate sau de combustibil.
In aceste conditii sa ne rugam cu totii sa nu avem nevoie de armata, sa ne rugam pentru pace si prosperitate, pentru ca in caz de conflict nu putem avea decat rolul  pierzatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu